Hoe groot moeten afbeeldingen zijn voor social media?

Bijgewerkt: apr 11Het is belangrijk dat het imago van je bedrijf absoluut fantastisch is. Dit betekent dat naast het hebben van een geweldige website, ook een sterke aanwezigheid op social media erg belangrijk is. Welke platforms je ook besluit te gebruiken, het is absoluut noodzakelijk dat het er goed uitziet.


Dacht je de perfecte foto gemaakt te hebben voor op Instagram ontdek je dat het meeste eraf viel toen je hem plaatste. Als je de juiste formaten wist was je foto een echt meesterwerk geworden.


Om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf er altijd op zijn best uitziet, hebben we een lijst samengesteld met alle afbeeldingsformaten voor sociale media om ervoor te zorgen dat je afbeeldingen er op elk platform spectaculair uitzien:


Facebook afbeeldingen


Zelfs het grootste sociale medianetwerk heeft een aantal zeer specifieke vereisten, vooral als het gaat om afbeeldingsformaten. Wanneer iemand meer over je bedrijf wil weten, is de kans groot dat ze je op Facebook proberen te vinden, dus je kunt het beste je profiel goed instellen. Naast het voor de hand liggende (je profielfoto en omslagfoto) zijn er nog een paar formaten waarmee je rekening moet houden.

Specifieke afbeeldingen om op te letten zijn groepen en evenementen, omdat ze hun eigen specifieke afmetingen hebben. De foto zelf is natuurlijk aan jou, dus zorg ervoor dat deze aantrekkelijk