top of page
Zoeken

Internet voor iedereen met de Wix toegankelijkheid wizard.

Bijgewerkt op: 2 feb. 2022Ondernemers, artiesten, fotografen en wie dan ook, hebben allemaal hetzelfde doel wanneer ze een website maken. Namelijk het delen van hun ideeën, diensten en producten met de wereld. By Marko is van mening dat dit niet alleen afhangt ​​van het verkeer naar je website. Maar ook door ervoor te zorgen dat iedereen die je website bezoekt, interactie kan hebben met de content.


Dat is helaas niet altijd het geval. Ongeveer één miljard mensen van over de hele wereld (en dat is 15% van de wereldbevolking), heeft namelijk geen toegang tot de meeste informatie of diensten op internet vanwege een handicap. Dit is een hoog percentage, en deze cijfers moeten hoe dan ook gaan veranderen. Dankzij de evolutie van website-toegankelijkheid zal dit hopelijk snel gaan gebeuren.


Wix startte in 2016 met het toepassen van deze baanbrekende beweging; klaar om nieuwe manieren te vinden om sociale inclusie op het internet te verbeteren. En om daarnaast er voor te zorgen dat Wix gebruikers meer toegankelijke websites kunnen maken. Na jarenlange ontwikkeling van toegankelijkheidsfuncties, presenteren we graag één van de van de uitkomsten van dit initiatief: de Wix Toegankelijkheid Wizard. Hiermee test je onder andere de toegankelijkheid van je website.


De toegankelijkheidsfilosofie van Wix

Website-, of digitale toegankelijkheid, is de praktijk van het wegnemen van barrières, waardoor wordt voorkomen dat bepaalde personen een website niet volledig kunnen gebruiken. Het doel is om hen, net als iedereen, dezelfde ultieme gebruikerservaring te bieden. In het toegankelijkheidsteam bij Wix bestaat de overtuiging dat een toegankelijke website een professionele website is.


Het streven van By Marko is om elke website die met Wix is ​​gemaakt bruikbaarder te maken voor het grote publiek. Inclusief mensen met:

  • Een visuele handicap

  • Motorische handicaps

  • Gehoorbeperkingen

  • Cognitieve handicaps

  • Situationele of tijdelijke handicaps

In feite heeft By Marko geen controle over de manier waarop een Wix-gebruiker zijn website ontwerpt, welke content deze bevat of hoe toegankelijk deze is. We kunnen echter wél helpen om een zo groot mogelijke toegankelijkheid te bereiken.


Je website testen op toegankelijkheid met de Wix toegankelijkheid wizard

De Toegankelijkheid Wizard is ingebouwd in de Wix Editor. Het is het meest kant-en-klare aspect in onze oplossing voor toegankelijkheid. De toegankelijkheidsfuncties van Wix zijn ontworpen in overeenstemming met de Web Content Accessibility Guidelines (de gedeelde wereldwijde standaard voor web-toegankelijkheid).


De Toegankelijkheid Wizard is een hulpmiddel waarmee jij, als onze gebruiker, meer toegankelijke websites kunt bouwen doordat je rechtstreeks bij het proces wordt betrokken. In drie stappen zal de Wizard niet alleen toegankelijkheidsproblemen op je website identificeren en je helpen deze op te lossen. Hij laat je tevens zien waar deze problemen vandaan komen, en zal je bruikbare tools bieden voor de toekomst.


Toegankelijkheid van een website; waarom is dit zo belangrijk?

Of je nu een webshop, een zakelijke website, of een online portfolio beheert; een toegankelijke website zal je merk versterken, de prestaties verbeteren en legitieme juridische risico's minimaliseren.


Vergroot je marktbereik

De inspanningen om de toegankelijkheid van je website te verbeteren en die voor SEO (zoekmachineoptimalisatie), sluiten elkaar niet uit. Dit in tegenstelling tot wat veel marketeers in het verleden dachten. De meeste van de web-toegankelijkheids-functies die in onze webontwerpen zijn geïmplementeerd (zoals Alt-tekst en kop-tags), zullen de prestaties van je website in de zoekresultaten van Google namelijk aanzienlijk verbeteren.


Inclusief zijn betekent bovendien dat je publiek en klantenbestand ook zullen groeien. In een tijd waarin de handelswereld snel verandert, zijn veel shoppers met een handicap online gegaan. Hierdoor is een markt ontstaan ​​met een koopkracht van meer dan 5 biljoen. Dit betekent dat het van cruciaal belang is dat bedrijven met een online aanwezigheid gelijke toegang bieden aan álle potentiële klanten.


Een positieve merkperceptie ontwikkelen

Door met een scherpe blik te kijken naar toegankelijkheid, wordt er een positief licht geworpen op het imago van je merk. Dit verbeterd op zijn beurt weer de gebruikerservaring en tevredenheid bij je klanten.


Het hebben van een website en een merk die diversiteit tot een onderdeel van hun missie maken, zijn essentieel voor het bevorderen van positieve klantrelaties en merkloyaliteit. Bovendien bewijst het bezoekers dat je sociale verandering en inclusiviteit hoog in het vaandel hebt staan. En dit wordt enorm gewaardeerd!


Maak deel uit van de drive voor innovatie

Toegankelijkheidstools, functies en producten lossen vaak onverwachte problemen op waar alle bezoekers van de website van kunnen profiteren. Dit omvat onder andere volledige toetsenbordfunctionaliteit, slimme focusringen, content-opmaak voor schermlezers en meer.


Bij Wix streven ze ernaar om de industriestandaard voor web-toegankelijkheid te stellen, door website-makers, ontwerpers, ontwikkelaars en zelfs onze concurrenten te inspireren. Dit alles om vooruit te komen met innovatieve oplossingen, zodat iedereen het web volledig kan ervaren en ermee kan werken zonder struggles.


Toegankelijkheid van je website en de overheid

Als het om toegankelijkheid gaat, hebben we ook met de wet te maken. Talloze landen hebben wetten die digitale toegankelijkheid verplicht stellen. Zij leggen zelfs boetes op voor websites die hier niet aan voldoen. Deze regelgeving is voortdurend in ontwikkeling, en verschilt van regio tot regio.


Ik heb hulp nodig bij het toegankelijk maken van mijn Wix website

By Marko in samenwerking met Wix zet zich in om van het internet een betere plek voor iedereen te maken. De Wix Toegankelijkheid Wizard is slechts één van de vele manieren waarmee we jouw website kunnen verbeteren.


Heb je hulp nodig of wil je meer weten over de vele mogelijkheden die Wix te beiden heeft neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.


Bron: Marijne Verhoef I Wix.com

bottom of page