top of page
Zoeken

Is Wix SEO vriendelijk? Vragen over Wix en SEO

Bijgewerkt op: 2 feb. 2022


Is Wix SEO vriendelijk?

We weten allemaal dat SEO (zoekmachine optimalisatie) cruciaal is voor je website als je met je bedrijf online succes wilt bereiken. Dit is precies waarom Wix alles uit de kast haalt om samen met de beste tools ervoor te zorgen dat gebruikers hun positie op de pagina's van Google kunnen verbeteren.


Tegenwoordig gebruiken meer dan 150 miljoen trotse website eigenaren over de hele wereld Wix. En ze bereiken geweldige zoekresultaten. Google heeft zelfs vrij recentelijk bevestigd dat Wix geweldige tools heeft om de zichtbaarheid van je website te verbeteren. Toch vragen sommige mensen nog steeds 'Is Wix SEO vriendelijk?'. In feite heeft Wix de beste SEO-mogelijkheden voor jouw website. Hieronder gaan we de meeste brandende vragen rond het onderwerp Wix SEO behandelen.


Zijn Wix websites goed voor SEO?

Als het gaat om de SEO van je website maken zoekmachines zoals Google geen onderscheid tussen de verschillende websitebouwers of Content Management Systemen (CMS) waarmee je website gebouwd is. De belangrijkste ingrediënten voor goede SEO bestaan uit: Veel goed en verse content, backlinks en het verstrekken van de best mogelijke bezoekerservaring. Deze zijn allemaal makkelijk te realiseren met Wix. Eigenlijk zijn de tools die Wix aanbiedt zo krachtig dat 82% van de gebruikers verbeteringen zagen in Google na het gebruik ervan.


Conclusie: Wix websites worden volledig erkend door alle grote zoekmachines.


Is mijn Wix website te vinden op Google?

Wix heeft alles wat je nodig hebt om ervoor te zorgen dat je website eenvoudig online gevonden kan worden. Dankzij de ultieme tool Wix SEO Wiz zal je website snel geïndexeerd gaan worden door Google. Voor Wix gebruikers is dit een vrij coole ervaring omdat nieuwe pagina's direct zichtbaar zijn in de zoekresultaten. Er is geen wachttijd, binnen enkele seconden staan ze op Google.


Kost goede SEO veel geld?

Wix is er van overtuigd dat je veel zelf kunt doen voor goede SEO. In de meeste gevallen is organisch zoekverkeer (zoekverkeer zonder dat je daarvoor extra betaald hebt) de belangrijkste bron om bezoekers naar je website te krijgen. Wix biedt gratis hulpmiddelen en krachtige SEO tools die je nodig hebt om je ranking te verbeteren. Eén van deze wonderbaarlijke tools is de Wix SeO Wix. Je zult zien dat het absoluut niet nodig is om veel te betalen voor geweldige SEO resultaten. Het enige wat je nodig hebt is enige begeleiding. De SEO experts van By Marko kunnen je hier natuurlijk mee helpen.


Zijn de URL's van Wix geoptimaliseerd?

Lelijke URL's behoren echt tot het verleden! Je kunt in Wix je URL's nu super eenvoudig optimaliseren. Bovendien worden je domeinnamen en URL's automatisch HTTPS gemaakt. Dit verteld bezoekers en zoekmachines dat je pagina's veilig zijn en dat de bezoekersinformatie versleuteld is. Dit is vooral belangrijk voor sites die te maken hebben met gevoelige informatie zoals creditcardgegevens. Voor Google is deze beveiliging belangrijk voor het zoekalgoritme. Dus als je een Wix website hebt is de kans dat je site gaat klimmen in de zoekresultaten groter dan als je een site hebt die niet gecertificeerd is.


Zijn de producten op mijn Wix webshop SEO geoptimaliseerd?

Iedereen weet dat het succes van een webshop begint met geweldige SEO. Wix stores biedt een overvloed aan SEO tools aan. Zo worden de productpagina's standaard automatisch voorzien van de beste SEO titels voor de vindbaarheid in Google. Als je opzoek bent naar meer tips en mogelijkhenden van SEO in je Wix webshop neem dan contact met ons op.


Heeft JavaScript een negatieve invloed op mijn SEO?

Achter de schermen van je website bevindt zich een complexe gecodeerde infrastructuur. In deze structuur bevinden zich gedeelten van JavaScripts. In het verleden was het inderdaad vrij lastig voor zoekmachines om deze JavaScripts te lezen en te begrijpen. Maar tijden veranderen. Google is nu perfect in staat om JavaScripts te crawlen en kan de inhoud van je website nu op dezelfde manier bekijken als een bezoekers dat zou doen.


Zijn Wix websites mobielvriendelijk?

Omdat steeds meer mensen tegenwoordig onderweg gebruik maken van Google heeft Wix de afgelopen maanden veel aandacht gegeven aan zoekmachine optimalisatie voor mobiele websites. Alle Wix websites worden geleverd met een mobielvriendelijke versie van je website. Het enige wat je moet doen is de lay-out aanpassen zodat deze er visueel aantrekkelijk uitziet.


Kan een Wix website concurreren met meer gecompliceerde websites?

Zoals we al zeiden kiezen zoekmachines bij SEO niet voor favoriete websitebouwers of CMS systemen. Dus als je misschien de minder technische route hebt genomen om een website met Wix te bouwen dan heeft je site nog steeds een grote kans om goed gevonden te worden in Google.


Voor gebruikers die kiezen voor de meer technische kant om een website te bouwen en te optimaliseren kunnen gebruik maken van Corvid om hun website verder te verbeteren. Deze geïntegreerde ontwikkelomgeving van Wix stelt je in staat om gegevens te beheren en aan te passen. Met code kun je eenvoudig een groot aantal dynamische pagina's maken dankzij database-verzamelingen. Natuurlijk voldoen deze pagina's automatisch aan de SEO norm. Geweldig toch?


Worden mijn afbeeldingen op mijn Wix website gevonden?

Als je de alt-tekst van je afbeeldingen, foto's en grafieken met de juiste SEO termen hebt ingesteld worden je afbeeldingen goed gevonden door Google. Wil je meer weten over schrijven van de juiste alt-teksten en de beste SEO content voor je website neem dan contact op met By Marko. Zij helpen je graag verder.
bottom of page